Gym- en Zwemles

In de onderbouw wordt elke dag iets aan gym of spel gedaan. De kinderen gymmen in hun ondergoed in het speellokaal. In verband met voetwratten en een erg koude vloer in het speellokaal raden wij u aan uw kind gym- of balletschoentjes (liefst zonder veters, maar graag wel met een naam) mee te geven. We vinden het prettig, wanneer u deze schoentjes in een stoffen gymzak (ook met naam) doet.

De kinderen van de groepen 3/4 hebben één keer in de week gymnastiek van de vakleerkracht. De kinderen vanaf groep 5 krijgen twee keer gymnastiek, één keer van de vakleerkracht en één keer van de eigen leerkracht. De gymlessen worden gegeven in de zaal bij het Holleblokcomplex. Het dragen van een gymbroek of gympak is verplicht. Het is wenselijk dat de kinderen na de gymles douchen, dus ook een handdoek meenemen. De kinderen moeten gymschoenen dragen tijdens de gymles i.v.m. het bezeren van tenen. De kinderen van de groepen 3 en 4 hebben slechts één keer per week gymnastiek. Daarnaast hebben zij eveneens één keer per twee weken zwemles in zwembad De Meent. Voor het zwemmen worden zwemkleding en een handdoek in een rugzak meegenomen. De kinderen worden met een bus vervoerd.